Qui som

Cal Rosset

Cal Rosset és un projecte iniciat el 2007 per en Joan Llorens i en Ferran Berenguer, dos pagesos que es van proposar viure de l’agricultura. En Joan és pagès de naixement i té l’experiència i en Ferran és un nou pagès que ha estudiat agricultura ecològica i participa en cooperatives de consum ecològic de Barcelona. Actualment formem un equip de 15 persones repartides en el treball del camp, el magatzem, el transport, la botiga i la gestió… o fent una mica de tot alhora!

Conreem 7 hectàrees d’horta i mitja hectàrea de fruiters al Parc Agrari del Baix Llobregat. Seguim pràctiques ecològiques com la fertilització orgànica, la rotació i diversificació de cultius, potenciem la fauna beneficiosa… No utilitzem plaguicides de síntesi, ni herbicides. Sempre hi ha una gran diversitat de cultius de temporada i anem collint els aliments de cada moment de l’any.

També comprem productes que no fem nosaltres a pagesos de confiança i amb certificació ecològica seguint criteris de localitat i temporada. D’aquesta manera aconseguim una àmplia varietat d’aliments que fem arribar als consumidors, ja siguin particulars o organitzats en cooperatives de consum ecològic.

El CCPAE ens dóna la certificació ecològica tant dels nostres conreus com de l’activitat de comercialització minorista, d’aquesta manera podem donar la garantia de que tots els passos des del camp al consumidor estan controlats. El nostre número d’operador és el CT/1813/PE. A Cal Rosset creiem en el que fem i volem evitar la confusió que estan generant molts comerços que utilitzen els productes ecològics únicament com una estratègia de màrqueting. A més treballem per tenir un diàleg obert i fluid amb els consumidors i organitzem visites als camps per crear un espai de trobada que ens permeti ensenyar com produïm. Podeu venir cada primer dissabte de mes (cal avisar).

Volem crear alternatives en el sistema alimentari. Mantenim relacions de confiança, properes, solidàries amb els consumidors i participem amb ells i amb altres pagesos en la promoció de la sobirania alimentària i la defensa de la terra.