Find Cal Rosset on Facebook

LA XARXETA ( Xarxa de pages@s agroecològics de Catalunya ) www.pagesosagroecologics.com

En un moment on la manca d'informació ens pot portar a la confusió, creiem important explicar què es la  Xarxeta, informar de com treballem i de quines són les experiències que la formen, procurant així que entre tots ( pages@s i consumidor@s) fem un pas més per aconseguir el nostre objectiu comú, la Sobirania Alimentària.

Actualment les experiències que formem La Xarxeta som:

Bioiris, Ca l´Elies, Cal Marxant, Cal Rosset, El Sitjetí, Horta de la Viola, La Kosturica, La Nansa, La Quintana, La Saó , La Teulera, Mas Bellpuig, Parc Agroecològic, Verdulea, Vessana.

Experiències en procés d'incorporació: La Verdolaga, El Rave Negre, Tresquarteres

La Xarxeta som una xarxa de pageses i pagesos agroecològics, que des de les diverses experiències que en formem part, busquem dignificar la feina de pagès, la qual entenem com una forma de viure, creant un model social, ambiental i econòmic, basat en la justícia social, la cooperació i la sostenibilitat.

Ho fem creant una relació directa entre nosaltres ( els pagesos/es ) i vosaltres (els consumidors/es), una relació basada en la confiança i el compromís, assegurant preus justos per a tothom, aconseguint la sostenibilitat econòmica de les diferents experiències, garantint la continuïtat de la producció i el consum de productes ecològics en el temps.

Potenciem els circuits curts de comercialització, produint localment i comercialitzant de forma directa i sense intermediaris. Distribuïm els nostres productes directament al consumidor final ( mercats, repartiment a domicili, cooperatives de consum…).

La nostra organització, es una xarxa que vol teixir un moviment agroecològic,  aglutinant pageses i pagesos molt arrelades a la realitat del territori. Per això hem desenvolupat un sistema participatiu de garantia ( SPG ), que defineix els criteris tècnics, ecològics i socials dels projectes rurals que formen la Xarxeta, i tots aquells que volen participar-hi. A més a més,  reforça la confiança entre productors i consumidors.

Entre els nostres objectius, destaquem la voluntat de transformar la nostra societat, en una més humana, agroecològica, justa socialment i on hi predomini la cooperació i l' ajuda mútua

Podeu accedir a molta més informació a la nostra web: www.pagesosagroecologics.com